Cum vă poate ajuta mersul pe jos să slăbiți și să scăpați de grăsimea abdominală
Cum vă poate ajuta mersul pe jos să slăbiți și să scăpați de grăsimea abdominală

Mersul pe jos arde caloriile

Corpul dumneavoastră are nevoie de energie (sub formă de calorii) pentru toate reacțiile chimice complexe care vă permit să vă mișcați, să respirați, să gândiți și să funcționați.

Cu toate acestea, nevoile zilnice de calorii variază de la o persoană la alta și sunt afectate de lucruri precum vârsta, înălțimea, greutatea, sexul, genele și nivelul de activitate.

Este bine cunoscut faptul că trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumații pentru a pierde în greutate.

În plus, oamenii care sunt mai activi fizic ard mai multe calorii decât cei care sunt sedentari.

Cu toate acestea, mediile moderne de viață și de lucru pot însemna că vă petreceți o mare parte din zi stând, mai ales dacă aveți un loc de muncă de birou.

Din păcate, un stil de viață sedentar poate contribui nu numai la creșterea în greutate, dar poate crește și riscul de probleme de sănătate.

Încercarea de a face mai mult exercițiu mergând mai des vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii și să reduceți aceste riscuri.

De fapt, mersul pe jos pe o distanță de aproximativ (1,6 km) arde aproximativ 100 de calorii, în funcție de sex și greutate.

Un studiu a măsurat numărul de calorii arse de oameni cu un nivel mediu de fitness după ce au mers într-un ritm alert de 5 km pe oră sau au alergat cu un ritm de 6 mph(mile pe oră) timp de aproximativ o milă. Rezultatele au arătat că cei care au mers într-un ritm alert au ars în medie 90 de calorii pe milă.

În plus, deși alergarea a ars semnificativ mai multe calorii, a ars doar cu aproximativ 23 de calorii suplimentare pe milă, în medie, ceea ce înseamnă că ambele forme de exerciții au contribuit semnificativ la numărul de calorii arse.

Pentru a crește intensitatea mersului și a arde și mai multe calorii, încercați să mergeți pe trasee cu dealuri sau înclinate ușor.

REZUMAT

Mersul pe jos arde calorii, ceea ce vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă mențineți în formă. De fapt, mersul pe jos pe distanța de doar o milă arde aproximativ 100 de calorii.

Ajută la păstrarea mușchilor slăbiți

Când oamenii reduc caloriile și slăbesc, ei pierd adesea și o parte din mușchi pe lângă grăsimea corporală.

Acest lucru poate fi contraproductiv, deoarece mușchiul este mai activ din punct de vedere metabolic decât grăsimea. Aceasta înseamnă că a avea mai multți mușchi vă ajută să ardeți mai multe calorii în fiecare zi.

Exercițiile fizice, inclusiv mersul pe jos, pot ajuta la contracararea acestui efect prin păstrarea mușchilor slabiți atunci când pierdeți în greutate.

Păstrarea mușchilor slabi ajută la reducerea scăderii ratei metabolice care apare adesea odată cu pierderea în greutate, făcând rezultatele mai ușor de menținut.

În plus, exercițiile fizice regulate pot reduce pierderea musculară legată de vârstă, ajutându-vă să vă păstrați mai multă putere și funcție musculară în anii următori.

REZUMAT

Mersul pe jos poate ajuta la prevenirea pierderii masei musculare care poate apărea atunci când reduceți caloriile pentru a pierde în greutate. Acest lucru ajută la minimizarea scăderii ratei metabolice care apare atunci când slăbiți, făcând kilogramele mai ușor de păstrat.

Mersul pe jos reduce grăsimea de pe burtă

Depozitarea multor grăsimi în jurul secțiunii mediane a fost legată de un risc crescut de boli precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

De fapt, bărbații cu o circumferință a taliei mai mare de (102 cm) și femeile cu o circumferință a taliei mai mare de (88 cm) sunt considerați a avea obezitate abdominală, ceea ce este considerat un risc pentru sănătate.

Una dintre cele mai eficiente moduri de a reduce grăsimea de pe abdomen este să participați în mod regulat la exerciții aerobice, cum ar fi mersul pe jos.

Într-un studiu mic, femeile cu obezitate care au mers 50-70 de minute de trei ori pe săptămână timp de 12 săptămâni, în medie, și-au redus circumferința taliei și grăsimea corporală. Grăsimea direct sub piele (subcutanată) și grăsimea ascunsă în cavitatea abdominală (viscerală) au fost ambele reduse semnificativ în grupul de exerciții fizice în comparație cu grupul de control.

Un alt studiu a constatat că persoanele care urmau o dietă cu calorii controlate, care au mers 1 oră de cinci ori pe săptămână timp de 12 săptămâni, au reușit să piardă centimetri din talie, precum și mai multă grăsime corporală, în comparație cu cei care au urmat singuri dieta.

REZUMAT

Participarea regulată la exerciții aerobice de intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, este asociată cu un nivel mai scăzut de grăsime abdominală.

Vă îmbunătățește starea de spirit

Se știe că exercițiile fizice vă îmbunătățesc starea de spirit.

De fapt, s-a demonstrat că activitatea fizică îți îmbunătățește starea de spirit și scade sentimentele de stres, depresie și anxietate.

Face acest lucru făcându-vă creierul mai sensibil la hormonii serotonină și norepinefrină. Acești hormoni ameliorează sentimentele de depresie și stimulează eliberarea de endorfine, care vă fac să vă simțiți fericit.

Acesta este un mare beneficiu în sine. Cu toate acestea, întâmpinarea unei îmbunătățiri a dispoziției atunci când mergeți în mod regulat ar putea face ca obiceiul să fie mai ușor de păstrat.

În plus, unele studii au descoperit că, dacă vă bucurați de o activitate fizică, poate crește probabilitatea ca veți continua să o faceți.

Oamenii tind să facă mai puține exerciții dacă nu le place, ceea ce poate fi rezultatul exercițiului care este prea solicitant din punct de vedere fizic.

Acest lucru face  mersul pe jos o alegere excelentă, deoarece este un exercițiu de intensitate moderată. Este posibil să vă motiveze să mergeți mai mult decât să renunțați.

REZUMAT

Participarea regulată la exerciții care vă plac, cum ar fi mersul pe jos, vă poate îmbunătăți starea de spirit și vă poate face mai motivat să o mențineți, ceea ce la rândul său sprijină pierderea în greutate.

Mersul pe jos vă poate ajuta să mențineți greutatea

Mulți oameni care pierd în greutate ajung să recupereze totul.

Cu toate acestea, exercițiile fizice regulate joacă un rol important în a vă ajuta să vă mențineți pierderea în greutate.

Exercițiile fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos, nu numai că ajută la creșterea cantității de energie pe care o ardeți zilnic, dar vă ajută și să vă dezvoltați mai mult mușchii, astfel încât să ardeți mai multe calorii, chiar și în repaus.

În plus, participarea la exerciții regulate, de intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, vă poate îmbunătăți starea de spirit, făcându-vă mai probabil să rămâneți activ pe termen lung.

O recenzie a estimat că, pentru a menține o greutate stabilă, ar trebui să mergeți cel puțin 150 de minute pe săptămână.

Cu toate acestea, dacă ați slăbit mult, poate fi necesar să faceți mai mult de 200 de minute pe săptămână pentru a vă menține în formă.

De fapt, studiile au descoperit că persoanele care fac cel mai mult exerciții fizice au de obicei cel mai mare succes în a-și menține pierderea în greutate; întrucât persoanele care fac cel mai puțin exercițiu au șanse mai mari să-și recapete greutatea.

Adăugarea  mersului pe jos în rutina dvs. vă poate ajuta să creșteți cantitatea de exerciții pe care o faceți și să contribuiți la obiectivele de activitate zilnică.

REZUMAT

Rămâneți activ și faceți mișcare mai multă, mersul pe tot parcursul zilei vă poate ajuta să mențineți pierderea în greutate.

Cum să includeți mai mult mers pe jos în stilul dvs. de viață

Activtatea fizică are o serie de beneficii pe lângă pierderea în greutate, inclusiv:

 • îmbunătățirea condiției fizice și a dispoziției
 • un risc redus de îmbolnăvire
 • probabilitate crescută de a trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă

Din acest motiv, se recomandă ca oamenii să participe la cel puțin 150 de minute de exerciții de intensitate moderată pe săptămână.

În termeni de mers pe jos, asta înseamnă să mergeți aproximativ 2,5 ore pe săptămână (cel puțin 10 minute o dată) într-un ritm alert. Făcând mai multe exerciții decât acest lucru are beneficii suplimentare pentru sănătate (și greutate) și reduce riscul de boală și mai mult.

Există multe modalități de a crește cantitatea de mers pe jos și de a atinge acest obiectiv.

Iată câteva idei:

 • Utilizați un tracker de fitness și înregistrați-vă pașii pentru a vă motiva să vă mișcați mai mult.
 • Obișnuiți-vă să faceți o plimbare rapidă în pauza de prânz și/sau după cină.
 • Cereți unui prieten să vi se  alăture la o plimbare de seară.
 • Mergeți la o plimbare cu familia și copiii.
 • Plimbați-vă câinele în fiecare zi sau alăturați-vă unui prieten.
 • Mergeți la o întâlnire pe jos cu un coleg, în loc să vă întâlniți la birou.
 • Faceți unele sarcini cum ar fi să duceți copiii la școală sau mergeți la magazin pe jos.
 • Mergeți până la serviciu. Dacă este prea departe, parcați mașina mai departe sau coborâți din autobuz cu câteva stații mai devreme și mergeți pe jos restul drumului.
 • Încercați să alegeți trasee noi și provocatoare pentru a vă menține plimbările interesante.
 • Alăturați-vă unui grup de mers pe jos.

Orice detaliu contează, așa că începeți câte puțin și încearcați să creșteți treptat cantitatea pe care o mergeți zilnic.

REZUMAT

Includerea mai multor ore de mers pe jos în rutina dumneavoastră vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii și să pierdeți în greutate.

Concluzii

Mersul pe jos este un exercițiu de intensitate moderată care poate fi ușor încorporat în viața de zi cu zi.

Mersul pe jos mai des vă poate ajuta să pierdeți în greutate și grăsimea de pe burtă, precum și să vă ofere alte beneficii excelente pentru sănătate, inclusiv un risc scăzut de îmbolnăvire și o stare de spirit bună.

De fapt, mersul pe jos pe distanța de doar o milă arde aproximativ 100 de calorii.

Dacă doriți să vă gestionați mai bine greutatea, combinarea creșterii activității fizice cu o dietă echilibrată și bogată în nutrienți oferă cea mai bună oportunitate de a vă ajuta să vă atingeți obiectivul.