Despre noi

Compania ÎM "Vinamex" SRL activează pe piața farmaceutică a Republicii Moldova din 1994 și este unul dintre primii distribuitori de produse farmaceutice și parafarmaceutice.

Compania ÎM "Vinamex" SRL reprezintă produse din țări precum Italia, Canada, Germania, Finlanda, Spania, Portugalia, Macedonia, Vietnam, Iordania etc.

 

Istoric

De la înființarea sa  ÎM "Vinamex" SRL s-a dezvoltat și s-a extins. Astfel, au fost deschise filiale în Ucraina, România și Vietnam.

Adresa locației oficiului și a depozitului s-au schimbat periodic, însă strategia și politica companiei au rămas neschimbate. Compania ÎM "Vinamex" SRL stabilește în permanență contacte și colaborează cu cei mai renumiți și mai mari producători din Europa, Asia și America de Nord, care, la rândul lor, au găsit în compania noastră un partener real și de încredere.

ÎM "Vinamex" SRL încearcă în mod constant să atragă pe piaţa farmaceutică a Moldovei noi producători de medicamente de înaltă calitate. De asemenea, compania cooperează activ cu producătorii autohtoni de medicamente, farmacii şi alte instituții medico-sanitare publice.

 

Scopul

Compania asigură populația cu medicamente de înaltă calitate, precum și cu produse parafarmaceutice, cosmetice şi de îngrijire, alimentaţie pentru copii, furnizând servicii de informare.

Scopul principal al companiei este de a menține o bună calitate a vieții pentru pacient, prin îmbunătățirea sănătății sale.

 

Personalul

Personalul ÎM "Vinamex" SRL este o echipă unită din aprox. 700 de specialişti,  care în activitatea sa se concentrează pe asigurarea sortimentului larg de medicamente și pe calitatea serviciului prestat.

Angajații companiei își îmbunătățesc constant nivelul profesional și împărtășesc experiența şi cunoştinţele  cu ceilalți. Reprezentanții companiei participă permanent la diverse expoziții, simpozioane, conferințe, organizează de mese rotunde cu specialişti.

Toate acestea servesc unui singur scop - de a informa mai bine medicii și farmaciștii cu privire la noile medicamente, introducerea lor în practica de tratare și prevenire a bolilor.

 

Depozitul farmaceutic

În 2017 a fost dechis un depozit nou cu o suprafață de 2600 m2 pe adresa str. M. Dragan, 19.

Spațiile de depozitare sunt dotate cu sitem central de climatizare, cele mai noi tehnologii de monitorizare a condiţiilor de depozitare, echipamente adecvate, sistema IT adaptată cerinţelor, vehicule special echipate; personal instruit în conformitate cu noile cerinţe şi standarde.

Condiţiile de depozitare şi livrare a medicamenetlor corespund cerinţelor GDP.

 

Reţeaua de farmacii „Orient”

Compania ÎM "Vinamex" SRL este una dintre primele care a lansat reţea de farmacii sub denumirea  "Orient". În prezent activează 80 de farmacii în capitală și în regiunile republicii. Ele sunt situate în locurile uşor accesibile publicului.

Rețeaua de farmacii "Orient" are o gamă largă de produse farmaceutice, parafarmaceutice de cea mai înaltă calitate, la preț accesibil, cu sortiment de circa 6000 de denumiri. În farmaciile „Orient” veti putea găsi o gamă largă de produse dermato-cosmetice de înaltă calitate, produse de igienă, alimente pentru copii, produse cosmetice de îngrijire pentru mame și copii.

 

Farmaciștii noi-angajaţi urmează cursuri de instruiri interne, în care își amplifică cunoștințele profesionale: învață mai multe despre medicamente noi, își îmbunătățesc abilitățile de deservire, comunicare cu pacienţii. Prin urmare, vizitând farmacia noastră, veți primi atât medicamente sigure şi eficiente, cât și informații care vă interesează despre acestea.


„Orient” – respectarea tradițiilor și profesionalismului farmaciștilor.


"Vinamex" și "Orient" - o echipă orientată spre apropierea de cei care au nevoie de noi.

Tratăm pacientul politicos și cu atenție, ne concentrăm asupra cerinţelor şi necesităţilor sale și depunem efort maxim în a le satisface.

 

Afecţiunea față de pacient este prioritatea activității noastre.

 

Sănătatea este cea mai mare avere a omului, deci trebuie ocrotită şi protejată!

 

Secţia de producere

În una dintre farmaciile rețelei (bd. Dacia, 40) funcţionează secţia de producție a formelor magestrale, dotată cu echipamentele necesare pentru producerea acestor prescripţii.

Aici, în condiții aseptice, se produc forme exptemporale, care nu sunt produse industrial, dar sunt pe larg recomandate de medici şi populare în rândul pacienţilor.

În secţia de producere sunt produse și ambalate serii mici de medicamente magestrale, apoi livrate în farmaciile Orient (picături oftalmice, auriculare, nazale, pentru adulți și copii; soluţii pentru uz extern, soluții şi suspenzii pentru uz intern, mixturi, pulberi pentru uz intern şi extern,  unguente şi linimente etc.). Farmaciile primesc, de asemenea, reţete pentru fabricarea medicamentelor, în conformitate cu prescripțiile medicilor.

Eficienţa medicamentelor magestrale este demonstrată în timp, au un preţ accesibil, astfel asigurarea prezenţei acestora în farmacii îmbunătățește calitatea vieții pacienţilor.

 

 

Sistemul informatic al companiei permite:

  • facilitarea activităţii de contabilizare a mărfurilor nu numai în stocul depozitului, dar și în întreaga rețea a companiei, luând în considerare loturile, furnizorul inițial, termenele de valabiltate, datele de analize.
  • asigurarea transparenței circulației seriilor de medicamente de la momentul achiziţionării, până la momentul livrării către consumatorul final.
  • optimizarea timpului şi cheltuielilor la comanda mărfurilor de la depozit de către farmacii şi alte instituţii medico-sanitare publice. 99% din comenzi se efectuează automat.
  • reducerea stresului la locul de muncă, eliminând astfel posibilitatea unei greșeli.
  • crearea de rapoarte pentru toate compartimentele din rețea, atât generale, cât și individuale.
  • simplificarea muncii cu rețete compensate; toate datele sunt introduse în program, ceea ce permite farmacistului să deservească rapid și eficient pacientul.
  • minimizarea timpului de inventariere a stocurilor în farmacii și depozit.
  • calcularea automată a prețurilor de vânzare cu ridicata și cu amănuntul, ţinând cont de legislația în vigoare şi catalogul de preţuri.
  • planificarea și organizarea  livrarării mărfurilor din depozit în funcție de regiunea țării, ziua săptămânii și ora zilei.